29 April 2011

Setuju tak?

Posted by Fatihah at 4/29/2011 09:50:00 PG 2 comments Links to this post
Assalamualaikum semua..

Setuju tak dengan Statment di bawah ni??? Fatihah tak tahu nak  setuju atau tak.. tapi ini pandangan masing2 ok..


Korang dah baca komen kat atas tu??? Komen ni di ditulis dalam shotbox Fatihah.. Pengomen ni tanpa nama.. entah kenapa dia tak bagi nama dan link blog dia.. kalau dia bagi bolehlah melawat.. hihihi..



Fatihah rasakan.. org ni komen tentang entry Fatihah semalamlah... ( HIKMAH BERJAUHAN ).. Kat entry tu Fatihah ada cerita  lepas kami suami isteri berjauhan selamat 2 minggu.. Suami Fatihah makin romantik.. 



Tapi tak kisahlah orang tu nak komen apa.. yang penting Fatihah tahu siapa Suami Fatihah.. Tapi kalau benda tu nak jadi juga ( Minta dijauhkan lah ).. Fatihah redha dengan qada & qadar & redha dengan ketentuanaya...

28 April 2011

Hikmah Berjauhan

Posted by Fatihah at 4/28/2011 02:10:00 PTG 0 comments Links to this post
Assalamualaikum semua..

Di Entry lepas2 Fatihah ada menceritakan tentang Suami Fatihah pergi outstation selama 2 minggu +++ kan.. Tapi sekarang Suami Fatihah dah sampai di rumah..

Fatihah cuma nak ceritakan Hikmah kami berjauhan sementara hari tu.. 2 minggu tu Fatihah lalui dengan penuh rasa sabar... Fatihah tak pernah berjauhan lama2 dengan suami Fatihah..


 

Lepas kami berjauhan selama 2 minggu itu... Ada beberapa perubahan yang Fatihah rasakan.. Fatihah rasakan yang hubungan kami makin rapat & intim... Cinta & Kasih Sayang kami anak beranak pun makin bertambah2 dan berbunga-bunga cinta...




Rasa rindu masih menebal di hati Fatihah.. terasa sentiasa ingin berada di samping suami tapi nak buat macam mana kan... pagi suami pergi kerja... malam baru dia ada.. tapi kalau dah malam.. mesti nak tidokan.. jadi kira macam tiada masa yang berharga untuk bersama.. tapi saat hujung minggu saat yang amat di nantikan... saat untuk kami anak beranak2 bergelak ketawa di persisiran pantai...


Sejak kami berjauhan Fatihah perasaan yang suami Fatihah sekrang dah pandai nak ber'sms' & call Fatihah dengan ayat-ayat....Rindu,Cinta & Kasih terhadap Fatihah... Walaupun baru keluar dari rumah...Fuhh terasa dunia ini Fatihah yang punya.. hahahaha..



Inilah hikmahnya selepas kami berjauhan selama 2 minggu+++... Rindu kami suami isteri meluap-luap.. dan pastinya hati kami tak keruan dibuatnya kerana rasa rindu cinta kasih dan sayang yang membrontak dalam hati kami... 


Best juga berjauhan sekali sekalakan??????  Macam2 kita rasa & tempuhi... Tapi jika ditanya sama ada Fatihah nak berjauhan lama2 dengan suami lagi..... Jawab Fatihah "TIDAK" Fatihah tak mahu berjauhan lama2 dengan suami lagi.. sakit sangat rasa nya.. 

p/s: Kalau suami Fatihah baca entry ni mesti dalam hati dia cakap " kenapa isteri aku jiwang hari ni" hahahahha...

26 April 2011

Perubahan Positif

Posted by Fatihah at 4/26/2011 05:34:00 PTG 0 comments Links to this post
Assalamualaikum semua..

Sudah lama tak ber"blog" bukan kerana malas atau taj ada masa... tapi Fatihah nak mengurangkan masa Fatihah menatap laptop ni sambil melayan Blog & Facebook yang memang melalaikan Fatihah selama ini...




Mula2 memanglah susah nak menjauhkan diri dari benda alah ni.. Tapi sejak Fatihah ada aktiviti lain yang lebih berfaedah & baik untuk Fatihah jadi... dalam 2-3 hari barulah Fatihah akan menatap laptop ni untuk melayan Blog, Emel & Facebook.. Fuhh memang satu perubahan yang positif untuk Fatihah.. Mudah2an berkekalan... 

18 April 2011

Cerita Tentang Mukah!

Posted by Fatihah at 4/18/2011 01:47:00 PTG 6 comments Links to this post
Assalamualaikum semua..

Lama dah tak beblog... Masuk 3 minggu dah cuti dari blog..


Selama 3 minggu lepas laptop ni Mr.MY bawa outstation pergi Mukah, Sarawak.. Jadi Fatihah tak dapat nak online di rumah lah.. dan masa 3 minggu tulah Fatihah kerinduan kerana Cinta Hati Fatihah di Mukah,Sarawak... Fatihah dan anak2 plak di Kota Kinabalu.. tapi saat2 merindu tu dah abis kerana Mr.My dah sampai rumah dengan selamat nya pda 16/april.



Sepanjang 3 minggu Mr.My di mukah macam2 cerita tentang mukah Fatihah dengar.. yerlah walaupun Fatihah & suami orang sarawak tapi tak pernah pun pergi Mukah.. Tapi Mr.My bertuah sangat2 kerana berpeluang pergi Mukah.. Bukan Mukah sahaja tapi bahagian / daerah di Mukah semua Mr.My dan team kerja nya lawat...


Untuk cerita & gambar menarik tentang Mukah, Daro. Pulau Bruit dan banyak lagi.. silalah ke blog suami Fatihah



Eh.. dah macam promosi blog plak kan... hihihihi.. saja je nak kongsi pengalaman suami Fatihah di MUKAH..

14 April 2011

Happy Birthday Baby HANNAH!

Posted by Fatihah at 4/14/2011 12:05:00 PG 1 comments Links to this post
Assalamualaikum semua..



Hari ni Birthday HANNAH yang pertama.. Baby Hannah dah 1 Tahun.. Jom nyanyi lagu Birthday untuk Baby Hannah...

HAPPY BIRHDAY TO YOU...
HAPPY BIRTHDAY TO YOU..
HAPPY BIRTHDAY TO HANNAH.. 
HAPPY BIRTHDAY TO YOU..

Tapi Fatihah tak celebrate birthday hannah kerana papa masih outstation di Sarawak.. mungkin 2 3 hari ni  17 atau 18  baru papa sampai d rumah dengan selamat. AMIN..


Jadi mungkin Fatihah akan celebrate Birthday Hannah sama dengan Abang nya Mikail yang lahir 19 April ni.. tak jauh kan jarak.. kira jimat lah..



Sedih jugalah 1st Birthday Hannah tak dapat nak celebrate.. tapi tak kisahlah sebab masa Hannah baru lahir dulu Papa orang pertama yang menyambut kedatangan Hannah ke Dunia yang indah ini..


Neway untuk Hannah ... Mama doakan semoga Hannah jadi anak yang baik, solehah, pandai, pintar, baik hati, bertanggungjawab, hormat orang tua & sentiasa ingat kepada Allah & Mama, Papa, Amyra & Mikail.

Untuk PAPA... MAMA, AMYRA, MIKAIL & HANNAH RINDU PAPA... x sabar tunggu papa datang rumah...


Klik sini kalau nak bagi Hannah hadiah birthday.. : )



p/s: Ini Auto post...
 

Cahaya Hidupku Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez