29 Disember 2010

Cuti

Posted by Fatihah at 12/29/2010 03:05:00 PTG 0 comments Links to this post
Sekarang Fatihah bersiaran dari kampung... Banyak entry tertangguh.. 
Masa buat entry ni pun tergesa2... curi2 sedikit masa jalan2 dengan family pergi masuk CC jap...

Kepada penganjur Contest Prince & Princess Sweety... Fatihah dah dapat hadiah contest.. Fatihah minta maaf sebab belum berkesempatan buat entry Khas untuk hadiah itu.. Kerana masih bercuti..
Ok.. nanti Fatihah ceritakan tentang percutian Fatihah di kampung.. k bye..


Jangan lupa sertai NEW YEAR LUCK DRAW anjuran BLOG IBU HAMIL.. Fatihah adalah penaja hadiah..

15 Disember 2010

Perbezaan Pendapat Aku & Suami.

Posted by Fatihah at 12/15/2010 04:36:00 PTG 2 comments Links to this post
Ok.. Jangan salah Faham dengan tajuk di atas k.. Kami tak gaduh k.. kami masih dalam "MOOD HONEYMOON".. Anak2 masih d kampung dan kami masih berdua2an di rumah.. macam pengantin baru plak... Wasehhh... hahahahaha

Actually minggu depan kami dah nak balik kampung ambil anak2.. tambahan plak kami balik untuk celebrate Christmas bersama keluarga Fatihah.. yup.. Fatihah kawen campur Mr.MY (melayu) & Fatihah (Iban).

Ok melelat plak.. berbalik kepada topik di atas.. Memandang kan kami balik kampung ni terus nak Celebrate Christmas.. Jadi Fatihah pun nak shopping baju untuk anak2... Hmm Cerita bab Baju untuk Christmas ni lah... yang kami agak berbeza pendapat... Untuk anak lelaki kami.. kami sudah membelikan dia baju.. Baca & tengok baju yang kami beli untuk Mikail di blog Mr.MY ini k.

Ok baju Mikail dah lepas.. Sekarang ni baju untuk anak dara kami yang comel... Actually Fatihah mahu anak dara kami bergaya macam princess.. Tapi Mr.MY plak mahu anak dara kami simple sahaja... Fatihah suka tengok anak2 Fatihah bila sesi Photoshoot bersama papa mereka... yup Mr.MY memang suka tangkap gambar.. boleh tengok blog dia.. Macam2 gambar ada..

Aduh.. kelain lagi... OK Fatihah mahu beli baju seakan2 di bawah ni untuk Amyra & Hannah..


Gown ni agak simple tapi menarik.. Fatihah pernah tengok gown macam ni kat tempat Fatihah beli baju Mikail.



Fatihah mahu Hannah kelihatan comel macm ni.. Tapi tengah berfikir di mana ada jual gown macam ni.. nak beli online tak sempat.. dah nak balik kampung.. Jadi Fatihah mungkin akan beli gown yang seakan2 sama lah... itu pun kalau ada..


Ok ini gambar tambahan.. Fatihah suka sangat tengok gown ni masa search kat En.google tadi... Tapi tak mungkin Fatihah nak anak Fatihah pakai gown ni.. nak cari kat mana pun susah...

Ok.. Baju simple yang Mr.MY nak plak... Hmmmmm.. Rasanya tak payah lah tunjuk sini... hihihihi... Fatihah nak anak2 Fatihah nampak WOW.. tapi Mr.MY plak nak yang simple.. Aduhh... macam mana ya.. ??? Kena bincang balik ni..



Menduakan & AKAN Mempertigakan CELCOM

Posted by Fatihah at 12/15/2010 11:00:00 PG 2 comments Links to this post
Huh.. bukan main lagi tajuk entry kali ni... hihihi

Ok.. Aku & Mr.MY adalah penguna tegar CELCOM.. Dari dulu2 lagi memeng pakai Celcom.. Segala urusan peribadi & Bisnes memang pakai 1 nombor jer... 
Cuma akhir2 ini.. Kami perlukan Privacy... Dan bercadang nak beli no baru.. No baru tu nanti kami Khas kan untuk urusan Bisnes jer... Lagipun kat rumah ni ada 3 handphone tak di pakai.. simpan dalam almari jer...  Jadi sms data2 pelanggan kami tidak bercampur aduk dengan.. Sms peribadi kami.

Dah 2 hari lepas kami telah menduakan Celcom apabila kami beralih arah ke HOTLINK.. Walaupun dah ada Hotlink.. Kami tetap pakai no Celcom.. Ya no Celcom akan menjadi nombor untuk urusan peribadi kami.. Dan Hotlink plak untuk urusan bisnes kami.

Mula2 kami agak "Sakai/Jakun" memakai Hotlink ni.. Nak cek balance pun tak pandai.. Yerlah.. lama2 ni kami kami penguna tegar Celcom.


 Lepas ni mungkin kami akan mempertigakan Celcom....nak try DIGI plak.. Ada 2 lagi Handphone tak di pakai dalam Almari.. nak tengok sapa lebih hebat... hihihihi 

13 Disember 2010

Hantu Kak Limah Balik Rumah VS Social Network ( Review )

Posted by Fatihah at 12/13/2010 11:20:00 PG 4 comments Links to this post
Ok... Aku & Mr.MY mengisi masa hujung minggu kami dengan menonton wayang..


Hari Sabtu.. Kami pergi tengok cerita HANTU KAK LIMAH BALIK RUMAH di Center Point.. Hmmm cerita tu ok lah.. kalau dari 5 bintang aku bagi 3 bintang jer.. Kenapa? Aku tak puas hati dengan adengan "LARI" yang sama setiap kali melihat KAK LIMAH.. & Watak Usop plak.. Asal lari mesti angkat kerusi rodaa.. Aku ingatkan dia dah dapat berjalan.. rupa2nya still duduk d kerusi roda & penduduk kpg pisang plak langsung tak terperanjat atau merasa hairan kalau Usop dapat berdiri sendiri & belari.. Hmm babak itu jer yang aku kurang berkenan.. Yang lain ok & lawak.. Jadi taklah rasa rugi beli tiket cerita ni...Dalam cerita ni ada 2 hantu tau.. tapi bukan Kak Limah.. nak tahu siap?Tengok lah sendiri.. 

Mungkin aku pernah melihat hasil karya MAMAT KHALID dalam ceritaZOMBI KAMPUNG PISANG lebih bagus dari ini.. sebab itu aku agak kurang berpuas hati dengan cerita HANTU KAK LIMAH BALIK KAMPUNG ni..


Masa book tiket HANTU KAK LIMAH BALIK KAMPUNG ni.. terpaksa menunggu untuk tayangan yang seterus nya kerana.. FULL BOOKING..

 Ok.. Hari Ahad palak.. Aku & Mr.MY tengok cerita SOCIAL NETWORK.. Ya kami agak terlambat menonton cerita ini kerana rasa2 nya 1/2 minggusudah di tayangkan.. Tapi keseluruhan cerita ni memang best.. cuma aku tak suka dengan watak SEAN PARKER - NAPSTER CO- FOUNDER di situ.. Dan watak MARK ZUCKERBERG - FACEBOOK FOUNDER plak kadang2 membuatkan aku rasa sakit hati kerana selalu membuat keputusan tanpa pengetahuan bestfriend nya EDUARDO SAVERIN - FACEBOOK CFO... Keseluruhah cerita ini memang best... rasa rugi plak tengok lambat..


P/S: Ini Review dari pandangan aku.. Lain org lain review nya.. : ) 

09 Disember 2010

Aduhhh...Sakit Pinggang Mode

Posted by Fatihah at 12/09/2010 01:10:00 PTG 3 comments Links to this post
Ok sekarang saya tengah sakit Pinggang... Kenapa? Apa yang saya buat???

Ok semalam saya datang mood rajin nak susun PUZZLE yang 1000 pcs.. Actually Puzzle ni dah dekat sebulan di beli tapi tak disusun.. dibiarkan saja.. kerana Malas hihihi..

Pukul 8.00 malam sampai kul 10.30malam selesai mencantum semua Puzzle.. termasuk melekatkan puzzle tersebat dengan gam di atas kertas keras, supaya senang nak dilekat di dinding... Dah setelah selesai menyusun Puzzle tu.. baru Fatihah angkat berdiri.. dan waktu tu lah Fatihah terasa sakit pinggang yang sangat.. mungkin kerana terlalu lama duduk tanpa membuat pergerakkan lain kot.. 


Ok inilah puzzle yang Fatihah susun sampai Sakit Pinggang... Eh lupa plak nak ucap terima kasih untuk suamiku Mr.MY yang tolong urutkan tangan Fatihah semalam setelah selesai menyusun Puzzle... Tangan pun sakit semalam.


08 Disember 2010

Blog ku Tukar Bahasa

Posted by Fatihah at 12/08/2010 09:00:00 PG 3 comments Links to this post
OK.. Sekarang ni Fatihah tak menulis lagi dalam Bahasa Sarawak... Fatihah terpaksa menulis dalam Bahasa Malaysia..

Kira pengHIJRAHan bahasa lah ... hihihi 

KENAPA? Ada 2 sebab..

1. Supaya senang difahami
2. Dalam masa terdekat ni InsyaAllah Fatihah akan menjadi penaja CONTEST sebuah blog.


Contest apa? Ok tunggu jer k.. sebab masih dalam perbincangan antara penaja & penganjur.. jadi tunggu k..

06 Disember 2010

Kelainan Ikan Masin & Belacan KOTA BELUD.

Posted by Fatihah at 12/06/2010 04:54:00 PTG 2 comments Links to this post
Tok sambungan entry "KAMI DI STRAWBERRY & ROSE GARDEN,KUNDASANG"..Sebelum kamek duak pergi Ranau.. Kamek 2 pergi KOTA BELUD dolok...  Sebab nya ada sigek projek di KOTA BELUD..  

Sementara nunggu Mr.MY Cek Site Projek aku pun jalan2 di pekan KB kei buang masa.. Jadi aku pun jalan2 g market... untuk encari apa2 lain dari yang lain.. Actually pekan tok terkenal dengan nama PEKAN KOBOI sebab penduduk ctok masih makey kuda sebagai pengangkutan dak nya.. tapi masa aku jalan2 di Pekan KB tok x da lah aku nemu org makey Kuda.. tapi nanga org jual Kuda adalah...  & halaman rumah2 org area tok memang ada kuda.. Jadi kira nya x perlu pergi Zoo mun mok nanga Kuda..

OK.. dah kelain g cerita aku.. Masa aku g market aku nemu something different.. Dah aku rasa ya Only In KOTA BELUD..  Jadi aku beli jak.. apa yang aku beli???


Sign tok dah kedak HOLLYWOOD.. tapi banyak org x perasaan sebab x di jaga dan bersemak samun

Tok lah ikan masin yang bersalut cabik.. Aku x pernah nanga tok di Sarawak.. di KK pun x da.. Jadi aku beli.. Ya pun bahagian palak jak yang aku temu.. RM8..  Mun x salah aku.. Org kat market ya madah nama ikan tok "LINGTIN" mun x salah lah.. aku pun dah lupak.. Ikan tok nang nyaman.. di goreng dan makan cicah cabik & limo.. sedapppppp


Ok tok Belacan.. Kelainan belacan tok dgn belacan yang selalu aku beli ialah.. Belacan tok bersalut cabik & di campur lengkuas sikit.. Beza rasa belacan tok ngan belacan yang selalu aku beli.. ialah lebih pedas kira x perlu campur cabik g mun mok molah sambal.. Tapi mun yang suka pedas macam aku.. aku suka engkah cabik banyak2.. & belacan tok lebih wangi... sedap.. rasa belacan.. hahaha

Sebelum balit sarawak tok.. Aku mok ngajak Mr.MY pergi KOTA BELUD g beli Ikan Masin & Belacan ya.. untuk ole2 orang kampung... Sapa maok rasa/tengok nanga  Ikan Masin & Belacan tok boleh kirum.. hihihi.. Ya pun mun berkesempatan pergi Kota Belud g..

Kami Di Strawberry & Rose Garden,Kundasang.

Posted by Fatihah at 12/06/2010 11:09:00 PG 2 comments Links to this post
Khamis minggu lepas.. Aku ngan Mr.MY pergi ke Ranau.. Actually Mr.MY pergi ke Ranau atas urusan kerja..  Ada Site Projek mok di cek..Tapi aku mok ngekot.. Lagi pun nya pergi sorang2.. Seperti biasa aku hanya nunggu dalam kereta sampey nya pun urusan selesai..Perjalanan g KK-Ranau mengambil masa 2 jam..

Pas urusan kerja Mr.MY selesai... kamek duak pun pergi ke Strawberry & Rose Garden di Kundasang.. Nang best cya.. view pun best & kacak2.. Tok 1st time aku pergi tempat ya.. lama2 tok mun g Ranau limpas2 jak tempat ya.. sebab mun kamek org pegi ranau kami org lebih suka pergi Poring Hot Spring.. Mandi2 air panas.. Tapi kali tok nang best lah pergi Strawberry & Rose Garden.. Dahlah sejuk... & pemandangan yang kacak2.. biasalah tempat ya kan tinggi.. 


Strawberry yang baru nak membesar... ( Dilarang memetik ).. 


 




Bunga Rose yang cantik2...


Kami... View depan Strawberry Garden


Aku suka permandangan di belakang ya.. Rasa tenang nanga..


P/S: Sebelum g Ranau kamek 2 g Kota Belud.. Next Entry aku cerita pasal Kota Belud.

04 Disember 2010

Majlis Penyampaian Sijil Kelas Aku.

Posted by Fatihah at 12/04/2010 12:53:00 PTG 0 comments Links to this post
Tok kira Entry yang tertangguh... Lama dah aku mok molah entry tok.. tapi x berkesempatan.. Minggu yang sibuk bagi saya... hihihi

27/November ri ya aku nerima Sijil Kelas Seni Kecantikkan & Dandanan Diri.. Kelas tok anjuran KEMAS.. Best juak lah join kelas tok, Sebab macam2 di belajar.. 

Facial,Waxing,Manicure,Pedicure,Massage,Make up, Gunting rambut Dan banyak g lah... 
Ok kat dibah tok ada ckit gambar aku engkah masa majlis ya...



Majlis tok bertempat di Wisma SESB, Karamunsing ( Sewa bilik Theatrette).. Majlis tok bukan kelas kamek org jak tapi ada kelas Jahitan & Masakan juak..
Tok lah Perserta kelas Kelas Dandanan Diri.. Banyak glak kamera sampey x tauk mok nanga sigek ni.. Tengah ya Cikgu Kamek org.. Cikgu Hasmidah Manap.. Terima Kasih Cikgu..

Tok lah Aku... hihihihi

 Last pose..  Kredit Mr.MY yang ambi gambar tok

03 Disember 2010

Contest "Bunga-Bunga Kehidupan"

Posted by Fatihah at 12/03/2010 04:04:00 PTG 0 comments Links to this post

Contest "Bunga-Bunga Kehidupan"... Berminat nak Join & tahu syarat2 nya?
Tarik Tamat Contest ni 20 january 2011
Mari lah kita join ramai2..



Gambar ni waktu Fatihah pergi Rose Garden,Kundasang .. Nak bagi kredit pada Mr.MY yang ambil gambar ni.. TQ


02 Disember 2010

Edit Photo Contest

Posted by Fatihah at 12/02/2010 07:26:00 PG 6 comments Links to this post


Fatihah nak edit gambar Cik Penganjur Contest ni.. Boleh kan? Ok kita tengok hasilnya kat bawah..


Fatihah pun tak pandai sangat nak edit2 gambar ni... ini pun untuk cuba2 saja...

Fatihah nak tag


01 Disember 2010

Anakku Juara Princess Sweety

Posted by Fatihah at 12/01/2010 10:34:00 PG 6 comments Links to this post
Tepuk tangan lok... Hihihihi......... Anak sulung ku Juara Contest Prince & Princess Sweety..... Tahniah Sayangku Amyra... 

Sik nyangka juak menang sebab masa aku join contest tuk.. beberapa jam g mok tamat.. Alhamdulillah Rezeki Anak... Mula aku ingat anakku dapat tempat Ke-3 sebab gambar nya last sekali.. Aku ngan Mr.MY nang dah Happy... Tapi masa kamek duak baca balit & encari emel penganjur... Rupa2nya Amyra adalah Juara... Aku x tauk mok madah apa g.. sebab aku dah terlalu happy masa ingat Amyra dapat No-3.... Blur dah aku masa ya... No-3 ke Juara anakku tok...????? Alhamdulillah Anakku adalah JUARA... TQ
 
Juara Princess Sweety
Tok lah gambar last minit yang aku hantar untuk contest... Siap ada botol susu g background belakang...  Sila Abaikan.. hihihi

Sekali g tahniah Anakku Amyra & TQ kepada pihak Penganjur...

 

Cahaya Hidupku Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez