28 Januari 2010

Around The Corner.

Posted by Fatihah at 1/28/2010 01:03:00 PTG 14 comments Links to this post
Tinggal kira-kira 76 hari je lagi.. anakku yang Ke-3..
InsyaAllah akan lahir dengan selamat nyer (doa-doakan yer)di dunia ini..

Untuk akan yang ke-3 ni.. Fatihah memang tak buat famili Planing..
Saje je nak nak "speed"..
Nak byk anaklah tu... hihihihi..
Kesian Mikail.. Umur setahun dah ada adik..

Kadang-kadang kalau tengok muka Mikail.. pilu plak rasa hati..
Yelah.. tak dapat nak manja lama2.. macam kakak mikail dulu..
Amyra .. umur 3 tahun baru dapat adik.. sebab tu sampai sekarang manja sangat..

Husband cakap tak apa.. yang penting.. kita sebagai ibubapa..
Mesti pandai memberi kasih sayang yang sama rata.. jangan ada pilih kasih..
Kena adil..

Lepas besalin anak yang ke-3 ni.. rasa nyer nak berehat lama..
Tunggu anak2 dah besar sikit.. baru tambah lagi..hihihi..
"papa sabar yer.." Tapi kalau ada rezeki..
Fatihah tak kisah.. Memanglah kalau di ingat2 pengalaman besalin ni..
Terlalu perit & terasa azab nyer.. tapi itu semua pengalaman yang tersangat
AMAZING..Yang diberikan ALLAH..

Untuk anak yang ke-3 ni pengalaman yang AMAZING ni..
Fatihah
akan kongsikan dengan suami Fatihah..Suami Fatihah akan menemani
Fatihah
dalam wad bersalin..
Kami awal2 lagi dah booking tempat untuk ikut ceramah.."Father Friendly"..
Kalau tak ikut ceramah.. suami tak dapat ikut masuk wad bersalin..
Nasib baik booking awal.. jadi masih ada kekosongan..

Nampak nyer suami Fatihah akan mendapat pengalaman baru..
melihat betapa AMAZING nyer.. seorang isteri melahirkan harta dunia dan akhirat.. Mesti asben bedebar-debar lebih dari Fatihah.... pengalaman pertama melihat isteri bersalin..

Macam nilah perkembangan baby dalam kandungan Fatihah sekarang..
29 Minggu 1 Hari..


P/s: Gambar ni Fatihah dapat dari Pregnancy Progress.. Fatihah copy & paste jer..

24 Januari 2010

Cahayaku Yang Kedua

Posted by Fatihah at 1/24/2010 01:00:00 PTG 2 comments Links to this post
Inilah anak Fatihah yang ke-2.. Muhamad Nacqris Mikail..
Panggil Mikail jer.. lahir 14 April 2009..
Di Hospital Umum Likas,KK.. tepat kul 9.45pm..

Pengalaman mengandungkan Mikail ni tak byk beza dengan kakaknya..
Waktu mengandung ni Fatihah & suami selalu doakn supaya dapat anak lelaki..
Yelah.. anak pertama perempuan. jadi anak ke-2 nak lelaki..
Nak sepasang lah tu..

Masa mengandungkan Mikail ni.. setiap kali scan nak tengok jantina..
langsung tak nampak.. sampai byk kawan2 cakap.. fatihah time tu..
mengandungkan anak perempuan..

Tapi naluri Fatihah tetap yakin mengatakan.. Fatihah tengah mengandungkan anak lelaki..
Kemudian dengan izin ALLAH.. Alhamdulilah permintaan Fatihah & suami termakbul jua.. Kami dapat Baby boy..

INILAH BABY BOY TU...


Cahayaku Yang Pertama

Posted by Fatihah at 1/24/2010 10:12:00 PG 0 comments Links to this post
Ini anak Fatihah yang pertama.. Nama nya Nacqrisma Mia Amyra..
Panggil MYRA jer.. Myra lahir pada 8 0gos 2006..
di Hospital Umum Sarawak.. tepat kul 4.45pagi..

Mula2 ada anak dulu memang tak sabar2.. Husband pun macam tu..
Yer..lah anak pertama katakn..

Dulu masa mengandunng tinggal dengan mertua..
Jadi banyaklah pantang larang nyer..
Biasalah kalau tinggal dengan orang tua ni..
Nak beli baju baby awal2 pun tak boleh..
Tak tahulah kenapa..? Ada sapa tahu kenapa?

Anak Fatihah, Amyra nilah yang paling banyak hidup susah senang dengan Fatihah & suami.. yelah.. Masa mula2 kawen dulu Husband blum ada kerja tetap macam sekarang..
waktu tu blum ada kereta lagi.. tinggal pun masih dengan mertua..

Tapi sekarang SYUKUR ALHAMDULILAH.. orang cakap rezeki anak.. kehidupan kami anak beranak lebih baik dari dulu.. dah ada kereta,suami dah ada kerja tetap & ada rumah sendiri (Walaupun rumah sewa)..

Inilah yang dikatakan.. "BERSUSAH-SUSAH DAHULU, BERSENANG-SENANG KEMUDIAN"

INILAH PERMATA HATI KAMI YANG PERTAMA.

23 Januari 2010

Setelah Berputus Asa..

Posted by Fatihah at 1/23/2010 11:01:00 PTG 2 comments Links to this post
Nak type ape yerr...?????

Ok.. nak tahu apa yg membuatkan Fatihah berputus asa????

Nilah cara2 guna blogspot ni.. Fatihah dah register blogspot ni tahun lepas..
Tp disebabkan Fatihah ni memang tak tahu nak berBlog.. Fatihah terus abaikan..

Inilah akibat nyer.. Ada hati nak berBlog tapi.. satu apa ttg blog pun tak tahu..

Akhir ni macam rajin plak nak blajar buat blog.. yerlah member2 kat RH hampir semua ada blog tersendiri.. Tambahan plak..
dalam RH memang ada ajar cara2 buat blog ni..

Pastu member2 kat RH tak kedekut ilmu..masing2 nak kongsi ilmu.. tq kawan2..

Actually Husband Fatihah memang xpert sangat ttg cara2 membuat Blog ni... Husband siap ada buat bisnes untuk siapa2 yang berminat nak buat blog sendiri,perniagaan,iklan & byk lagi..

Bukan Fatihah tak nak blajar dari Husband .. tapi Fatihah nak cuba blajar sendiri.. dari A-Z cara2 membuat blog.. susah kan???

Kalu nak suruh Husband buat.. kejap jer dah siap.. tinggal Fatihah type post je.. senang kan?? pasti semua org boleh buat.. yer lah.. benda dah sedia ada.. macam rumah yang dah siap untuk di diami.. tak perlu nak ukur n panggil tukang lagi.. easy kan..

Neway nak ucap thanks kat member RH yang banyak bagi tunjuk ajar.. n untuk kelly.. Tq

p/s: Blog ni masih baru.. so masih banyak yang kurang..


 

Cahaya Hidupku Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez