28 November 2010

Anakku Top 5 Princess Sweety

Posted by Fatihah at 11/28/2010 04:50:00 PTG 0 comments Links to this post
Weehaaaaaaaaa.... Hahahaha... Anakku dapat Top 5 Contest Prince & Princess Sweety... Contest tok dolok nang last minit aku join.. aku join beberapa jam g mok tamat tarikh contest ya... x nyangka dapat juak T0p 5... hihihi.. walaupun baru Top 5 aku dah happy...  Bersyukur...


Bertanda arrow ya lah anakku Amyra... Esok mun sempat baru penaja mengumumkan pemenang.. "Mama Hope Amyra Menang" ( waseh... harapan seorang mama.. hihihi )... Neway untuk semua Top 5.. Tahniah & Good Luck..

P/s: Mun ada undi SMS tek.. dah aku nyuruh orang kampung ngundi tek... Hahahahahaha

26 November 2010

Promosi Membina & Miliki Website Sendiri.

Posted by Fatihah at 11/26/2010 11:35:00 PG 2 comments Links to this post
Entry ini... entry memprosmosikan suamiku sayang Mr.MY... yer lah... latety Mr.MY sangat sibuk..
Selalu tidur lewat malam kadang2 pukul 2-3 pagi baru tido...

Apa yang Mr.MY buat selepas waktu berkerja???? Kerja Part-Time dia lah.. membina website untuk pelanggan.. ( Rezeki tambahan keluarga kami... Syukur Alhamdulillah)

Projek Terbaru..
  http://www.aqyssh.com ( under construction )

dan antara web/blog/blogshop dan rekaan grafik yang  Mr.MY buat..

DOMAIN & WEBHOSTING PERSENDIRIAN ( .com .net .biz dll )
1. http://www.myshahcapital.com - Marketing & Consultancy
2. http://myshahgroup.com - Laman Sosial
3. http://drshahrazali.com - Blog Peribadi ( Consultancy )
4. http://cepatjual.com - Laman Letak Iklan percuma
5. http://bloodpressurereliever.com - Jual Produk Kesihatan ( Link Paypal )
6. http://hamil.mustaffa.org - Blog Ibu Hamil
7 http://darikampung.org - Mengenai Petua Kampung Dll

DOMAIN & WEBHOSTING PERCUMA ( Blogspot )

http://borneobundle.blogspot.com - Blogshop Jual Baju Bundle
http://eztobeauty.blogspot.com - Blogshop Jual MakeUp

BLOG PERIBADI SUAMIKU


Mr.MY selalu cadangkan guna domain berbayar kerana nampak profesional dan serius.

Kalau ada yang berminat boleh E-mel ke strennz@yahoo.com

Kalau nak discount boleh jadikan blog Fatihah sebagai reference.. ini sepecial untuk pembaca blog Fatihah sahaja... : )

24 November 2010

"Papa dah Boroi!"

Posted by Fatihah at 11/24/2010 12:36:00 PTG 4 comments Links to this post
"Ma.. Susah na hati papa... Dah boroi tok... dah x muat dah seluar kerja papa ma.. macam ni tok"


Hahahaha... Tok bukan kali pertama Mr.MY mengeluh yang nya dah BOROI.. tapi banyak kali... Tapi aku sekali pun x pernah kisah walau macam ni pun keadaan Mr.MY... Aku terima seadanya... Aku tok kan isteri yang baik... Hahahhaha....

Mula2 kawen dolok.. Mr.MY tok kategori orang yang sangatlah kurus... mun nanga gambar masa bergerek dolok.. nang lain gilak dari keadaan badan nya kinek tok... yup... kinek tok Mr.MY lebih berisik dan Handsome... (tanga mata aku lah hahahah).. Saya sangat sukaaaaaa...

Aku rasa ya perkara normal bagi lelaki yang dah mendirikan rumahtangga.. sebab mun dah berkahwin.. segala makan minum teratur dan lebih2 g mun dapat isteri yang pandai masak...
Selain ya.. mugkin aktiviti luar akan berkurangan sebab sebagai suami mungkin lebih fokus dengan isteri & anak2...

Tapi nang dari bujang dolok Mr.MY tok nang kurang aktiviti luar .. Even my Mother in Low pun madah.. Mr.MY tok kedak anak dara .. sebab x keluar rumah...  Mr.MY tok minat gilak ngan computer... Bak kata MIL aku.. MAKAN,TIDO,COMPUTER.. yalah kerja nya dolok.. Tapi Syukur Alhamdulillah.. minat nya ya dapat mendatangkan rezeki tambahan kepada keluarga kami... Tapi aku heran nya belajar dolok.. x juak ngambi bidang IT tapi Kejuteraan Awam.



Mr.MY tok nang WORKAHOLIC.. Pagi sampey petang nya berkerja seperti biasa.. pas waktu berkerja.. nya akan molah kerja online... kadang2 sampey subuh baru nya tido.. Walaupun Mr.My tok kuat berkerja... nya akan pastikan yang nya ada masa bersama anak2 dan aku isteri nya... walaupun sekejap... it's ok...aku sebagai isteri kena bersabar...walaupun kadang2 sampey tido pun Mr.MY kelaka waktu tido sebab teringat2 apa yang d polah nya..



P/S: Untuk isteri ada info menarik pasal penyebab boroi di IBUHAMIL

23 November 2010

Sik Sabar Eyh.......

Posted by Fatihah at 11/23/2010 03:00:00 PTG 4 comments Links to this post
Rasa x sabar dah menguasai diriku... Kenak?..

Kamek dah x sabar mok meluk & encium anak2 di kampung... x sampey sebulan g Kamek & Mr.MY akan terbang balit ke Kuching..Untuk mengambil anak2 kami yang Comel, Cantik & Handsome itu... Wasehh.. hahahah excited dah tok mok balit kampung Mr.MY di Kota Samarahan...Dah terbayang2 muka dan olah dak 3 yang comel2 ya... 


Hari2 kamek & Mr.MY call dak 3... Tapi kelaka ngan Amyra jak lah.. Mikail baru mok blaja kelaka..Hannah baru mok belajar merangkak... 

Mun kelaka ngan Amyra dalam telepon mesti nya madah... 

" Mama, Kamek dah "CELUM" (hitam).. Kamek selalu main dibah..."  Anak2 kamek nang kamek ajar kelaka IBAN...
" Papa, kelak kitak beli Puzzel,Game dan Kek harijadi ngan kamek arr" Mun bab beli barang.. mesti minta ngan papa jak...& hari2 jak mok celebrate birthday..
" Mama, Abang Mikail dah pandey kelaka... Nya manchal ma.. suka deki kerusi"
"Mama, Adik Hannah dah pandey nerap.. pusing2 nya... geleng2 palak nya mun denga lagu"

Hmmmm.. makin kamek nulis entry tok.. makin x sabar dah mok balit jumpa dak 3... Ya ALLAH cepat2lah waktu tu bergerak... Kamek rindu bila Amyra suka sambung words yang kamek sebut...

Tok lah perkataan yang selalu jak kamek sebut.. dan Amyra akan nyambung dan kadang2 nya pun akan nyebut perkataan ya ....

" MAMA PAPA ADA ANAK COMEL... TIGA ORANG.. AMYRA,MIKAIL DAN HANNAH"

Arrrgghhh... Rindu eyh... sesak dah rasa dada kamek tok....x sabar dah tok...........

P/S: Kamek/Aku Ikut mood..hahahah

22 November 2010

Kerana Ponek a.k.a Kempunan

Posted by Fatihah at 11/22/2010 10:33:00 PG 0 comments Links to this post
Tok cerita Jumaat lepas...

Aku Mr.MY & adikku.. dalam perjalanan g KK sebab adikku baru datang dari sarawak.. jadi mbak nya raon2lan...
Dalam kereta kamek 3 tok bercerita sambil tetak2.. Mr.MY ku drive seperti biasa.. sekejap masuk lorong kanan.. sekejap masuk lorang kiri... Kakya adalah sigek kereta MITSUBISHI TRITON ( MT ) dengan laju nya overtake kereta kmk org... 



Kakya aku ternampak sebuah kereta ISWARA yang baru keluar simpang.. terus mok masuk line kanan.. sebab x jauh dari ya ada U TURN.. aku Ingat nya akan masuk line kanan pas MT ya melimpas nya.. Sekali... TIba2 jak kereta ISWARA terus mok masuk line kanan.. Kereta  MT ya terus brake mati.. kamek org yang follow kereta MT ya pun terpaksa brake.. Nama dah line kanan mestilah kita laju mbak kereta ndak?.. waktu ya Mr.MY ku dah lah laju... terpaksa brake mati... Waktu Mr.MY break.. Tayar kereta kamek org dah berbunyi.. & kamek org sliding sikit.. tapi nasib bait Mr.MY tok x mudah panik nya dapat control kereta kamek org yang sliding ya...


Tapi aku rasa macam dah terlambat & sebab aku rasa memang dah x dapat elak g mok melanggar belakang kereta MT ya dan melanggar tepi kereta ISWARA yang bodoh melintang tengah jalan ya... Tapi pemandu kereta MT ya cepat2 pecut kereta supaya kereta kamek org x mencium belakang nya... Nasib kereta MT ya terus pecut.. mun ndak dah bercium kereta... & masih ku ingat Mr.MY berusaha mengelak melanggar kereta ISWARA ya.. & sekali g Mr.MY berjaya.. mengelak daripada terlanggar kereta ISWARA bodoh ya...sempat aku nanga pemandu ISWARA bodoh ya... mmm.. pemandu ya perempuan & dalam kereta ya ada anak nya yang kayo2 & x makey safety belt... Sakit hatiku... tapi kamek org x sampey keluar kereta.. lagipun x da kena langgar... jadi kmk org terus meneruskan perjalanan...

Aku dah bergegar & mok nangis duduk d depan ya... Aku rasa semua nya dalam sekelip mata... tapi SYUKUR ALHAMDULILLAH.. kamek org semua selamat.. dan baru aku teringat masa kamek orang melimpas tempat org jual "LOKAN BAKAR"..  Mr.MY madah "Teringin mok makan lokan bakar.. Cam ni ndak rasa nya oo.. Mesti nyaman ooo" Aku pun enjawab.. " Belilah mun mok makan.." Mr.MY " Kelaklah.. malas mok berhenti..dah limpas".. Aku diam jak... 




Mmmm aku rasa kamek org tok ponek @ kempunan.. ya lah bahaya mun nyebut barang makan dalam kereta... Aku sampey kinek tok mun ingat kejadian ya.. rasa mok nangis... takut aku...

P/S: Aku x pandey gilak mok bercerita keadaan sebenar.. tapi situasi nya kira macam ya lah...


18 November 2010

BerRaya Dengan Dunkin Dounts

Posted by Fatihah at 11/18/2010 11:47:00 PG 3 comments Links to this post
Raya tahun tok aku ngan Mr.MY aku berRaya di tempat orang..
Kamek 2 x dapat balit kampong.. Sebab bulan 12 kamek duak mok balit kampong ngambi anak2 & celebrate chritmas with my Family

Memandangkan kamek 2 jak di ctok.. Jadi kamek 2 x ada lah masak2 gilak.. cuma pagi raya aku masak daging masak hitam.. ya pun aku masak utk 2 org jak.. untuk kamek duak ja.. hihihi 

Petang kamek 2 Ngambi adikku d airport.. Masa di Airport kamek 2 pun beli 1set Dunkin Donuts.. Dan MR.MY pun madah.. "Tahun tok kita duak beraya dengan Dunkin Dounts.. orang di kampung makan bestttt".... hahaha

Sedappppp... Tapi manis.. x boleh selalu di makan...


 

Cahaya Hidupku Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez