18 April 2011

Cerita Tentang Mukah!

Posted by Fatihah at 4/18/2011 01:47:00 PTG
Assalamualaikum semua..

Lama dah tak beblog... Masuk 3 minggu dah cuti dari blog..


Selama 3 minggu lepas laptop ni Mr.MY bawa outstation pergi Mukah, Sarawak.. Jadi Fatihah tak dapat nak online di rumah lah.. dan masa 3 minggu tulah Fatihah kerinduan kerana Cinta Hati Fatihah di Mukah,Sarawak... Fatihah dan anak2 plak di Kota Kinabalu.. tapi saat2 merindu tu dah abis kerana Mr.My dah sampai rumah dengan selamat nya pda 16/april.



Sepanjang 3 minggu Mr.My di mukah macam2 cerita tentang mukah Fatihah dengar.. yerlah walaupun Fatihah & suami orang sarawak tapi tak pernah pun pergi Mukah.. Tapi Mr.My bertuah sangat2 kerana berpeluang pergi Mukah.. Bukan Mukah sahaja tapi bahagian / daerah di Mukah semua Mr.My dan team kerja nya lawat...


Untuk cerita & gambar menarik tentang Mukah, Daro. Pulau Bruit dan banyak lagi.. silalah ke blog suami Fatihah



Eh.. dah macam promosi blog plak kan... hihihihi.. saja je nak kongsi pengalaman suami Fatihah di MUKAH..

6 comments:

ummufatihah on 18 April, 2011 14:40 berkata...

Salam Fatihah,

Lamak sik ngabas situk... KAmek masih ada "hutang" ngan kitak.. Sedang dalam proses.. :)

Kamek marek 4 tahun diam di Mukah... Nang best.. Orgnya semua bait2.... Tapi susah kit nak faham kelakar tempatan daknya...

Fatihah on 18 April, 2011 16:40 berkata...

@ummufatihah

Wsalam.. kmk pun sama juak lama dah x pergi blog ktk.. pasal "hutang" ya.. x hal.. lambat2 pun x pa..

kmk x pernah pergi mukah.. pernah x pergi "lamin dana"? di kampung telian? husband kmk madah kacak homestay sia.. ya kmk rasa ingin mok pergi mukah tuk mun balit sarawak klak.

ummufatihah on 18 April, 2011 17:00 berkata...

Salam Fatihah...

Kamek pernah pegi sia embak Boss kamek datang melawat. Not bad.. tapi kamek pun sik pernah stay sia sebab rumah dekat jak dgn bandar mukah and kampung telian ya... Tapi mun kitak nak pegi Mukah, memang kamek galakkan...

Myluv-Sylvia on 19 April, 2011 09:19 berkata...

hi dear..
kmk rasa cam pernah pegi mukah. dah lupa dahh. dolok kmk praktikal 6 bulan di land & survey sarikei. maybe ada buat site visit ke area di mukah. entahla.. zaman muda-mudi. huhuu.. tpi pepun.. mesti dah bnyk perubahan pembangunan kat sia.

Fatihah on 21 April, 2011 21:08 berkata...

@ummufatihah

Ya lah.. rasa xcited kmk nenga cerita asben kmk tentang mukah tuk.. x sabar mok balit swk.. dapat g mukah..

Fatihah on 21 April, 2011 21:11 berkata...

@Myluv-Sylvia

Aok.. kmk pun rasa mukah makin berubah dari segi pembangunan.. kmk nanga dari gambar yang asben kmk ambik.. nang makin maju..

 

Cahaya Hidupku Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez