28 Oktober 2010

~ 7 Hari Percuma~

Posted by Fatihah at 10/28/2010 12:07:00 PTG 2 comments Links to this post
Tadi aku mesej ngan lakiku kei FB nyuruh nya top up online telepon aku..

Sengaja aku x blur no reload.. Dah pakey.. hahaha






Pas aku dapat no reload ya.. aku terus top up... kira terus mok call anak2 lah..
Tapi blum sempat aku mok tekan dail.. alu ada sigek sms masuk... jadi aku nanga kat Hp sms ya dari CELCOM.. Lama2 tuk mun tanga ja Celcom yang hantar sms mesti terus delete & x di baca.. Tadi tiba2 aku tertarik ngan perkataan PERCUMA.. jadi aku baca sampey abis sms ya...

"WOW! Nikmati PERCUMA 7 hari Pggln ke 8pax dr SKRG hgga hari ke7@11.59malam..... bla bla bla bla..."

TQ
Aku rasa pelik.. Hari tok bukan Birthday aku.. birthday aku dah limpas.. pehal beri call free 7 hari.. Mesti tok taktik Celcom kei nyuruh reload banyak2.. "nang jak.. minggu tok aku banyak kali dah reload.. jadi ya kira bonoslah konon.. sak kitai selalu reload g... hahahaha"

Aku tek alu lah try call lakiku.. pas aku call aku pun kredit tetap sama... Apa g aku sepagi2 tok aku berhabisan call Anak2ku di Kuching, Mummy & Daddy ku di sarikei, Apak ku (datuk) di Roban & Aunty ku di Miri.. kakya cek g kredit.. hahahahah Kredit saya masih macam tadi... hihihi..

Ya jak tek... saja jak mok kamboh... hahahaha


P/S : Aku maok.. Percuma 7 Hari percutian...BOLEH??? hahahaha..



27 Oktober 2010

Mood Ber"CONTEST"

Posted by Fatihah at 10/27/2010 05:12:00 PTG 2 comments Links to this post

Hari tok dari pagi tadi aku mala jak ngadap laptop tok... Sampey aku lupak mok makan tengah hari.. sampey kinek tok pun aku belum makan.. bukan tegal aku Diet tapi.... 
Aku Lapar
Mood ber"contest" aku datang balit.. Jadi banyaklah blog yang ada molah contest aku join.. Aku nang suka ber"contest".. Aku pun x tauk kenak... hihihihi..Pernah juaklah aku menang contest 2 kali..Contest yang aku menang ya aku join mula2 aku ber"blog" dolok..

Dari tadi aku dah bersemangat join contest sampey sakit mata aku nanga skrin laptop tok.. gara2 mok milih gambar anak2ku yang sesuai ngan tajuk contest.. Ri marek aku join 2 contest.. ari tok pun aku join 2 contest.. esok... blum tauk g.. hihihihi

Pasal menang ke sik ya... Aku x kesah gilak.. tapi mun menang bagus agi hihihihi.. ada kei aku polah entry pasal hadiah yang di menangi.. macam aku menang contest 2 igek tok dolok.

Wish we LUCK... hihihi
P/S : Mok masak lok.. hari dah petang.. laki datang keja kelak.. terkejut nanga bini x masak leka main laptop..hihihi

"Good Night & Sweet Dreams Contest"

Posted by Fatihah at 10/27/2010 03:10:00 PTG 2 comments Links to this post

 "Good Night & Sweet Dreams Contest" ini anjuran
MummyAyu
Tarik Tutup : 10 Nov 2010

Sweet sangat nama Contest ini kan
i likeeeee


Nama : Nacqrisma Mia Amyra
Umur : 4 Tahun

Masa gambar ni di ambil Amyra baru bangun tido.. Maklumlah laptop tu baru lagi masa tu..Papa belikan untuk Amyra.. Jadi kiranya Amyra ni memang tak tido nyenyak malam tu.. Asyik fikir pasal laptop tu jer.. Bangun pagi tu terus cari laptop.. hihihihi

Good Luck AMYRA.



“CONTEST MUNCUNG PALING MENAWAN SI KECIL”

Posted by Fatihah at 10/27/2010 01:20:00 PTG 2 comments Links to this post

Contest ini Anjuran
‘Arisyanaziq’ ~ Diary Perjalanan Hidupku
Tarikh Tutup : 1 November 2010


Nama : Nacqrisma Mia Amyra

Umur : 4 tahun

Amyra memang suka bergambar... cakap jer gaya apa.. mesti dia buat..

Good Luck AMYRA...


26 Oktober 2010

~~The Way They Sleep Giveaway~~

Posted by Fatihah at 10/26/2010 12:25:00 PTG 2 comments Links to this post
 
Nak Join????? Klik Sini

Tarikh Tutup : 30 oct 2010

NAMA : Muhamad Nacqris Mikail
UMUR : 1 Tahun 6 Bulan.

Ini Anakku yang Ke2.. Masa ni Mikail baru balik shopping raya..
Mikail sangat letih & tertidur dalam kereta..

Good Luck MIKAIL...

25 Oktober 2010

Papa & Baby Contest.

Posted by Fatihah at 10/25/2010 04:57:00 PTG 3 comments Links to this post

Nak Join???? KLIK SINI
Tarikh Tutup :  14 November 2010


Nama Baby : Nacqrisma Mia Amyra

Umur Baby : 4 tahun

Nama Papa : Mustaffa

Semoga Berjaya..... 

No More Long & Mini Dress

Posted by Fatihah at 10/25/2010 10:20:00 PG 4 comments Links to this post
Ok.. Aku ada beberapa igek koleksi long & mini dress.. Tapi sayangnya.. Lakiku
x berapa suka nanga aku makey long & mini dress.. Kenak??? sebab lakiku jenis orang
yang sangat simple.. nya lebih suka mun aku jalan ngan nya makey T-shirt atau blouse..

Antara koleksi long dress aku

Pernah sekali aku jalan ngan lakiku makey dress.. lakiku madah.. " X best na jalan ngan mama..
papa simple  jak.. tapi mama buka main bergaya g.. papa g rasa x best org nanga mama"

Mertua aku pun pernah nalo aku.. " oo myra (anakku d tunggah nya) tangga kitak mama kitak..
kacak ada jak.. kedak org arab.. makey baju gaon hitam & tudung lip lap lip lap.. kacak ooo"
Lakiku senyum jak.. tp aku cukup paham.. jadi aku pun masuk bilit n eksen mada.. "panas da jak
makey dress tok.. mok tukar baju lain lok" hihihi..

Antara koleksi mini dress aku.

Start ri ya aku pun cuba ikut rentak lakiku.. aku pun dah x makey dress g.. kecuali kadang2 jak
mun kamek 2 jalan malam & di rumah.. Aku tauk maksud sebenar lakiku.. nya x maok aku
berhias tangga org.. nya maok aku berhias untuk nya jak.. Rugi kata nya... hihihi

Aku mun lakiku dah sekali negur mcm ya.. malas aku mok molah g.. takut ku.. walaupun niat
aku makey ya kei tangga nya.. tapi nya still suka aku yang simple.. hihihihi..


Aku mok jadi Isteri yg taat pada kata2 suamiku.. heheheheeh
 
*** Aku makey long n mini dress ya.. bukan macam ya jak.. SEKSI..
       tapi makey inner & cardigan...  seluar wak.. hihihii..***
      saja ja mok madah..

22 Oktober 2010

Permintaan Suamiku

Posted by Fatihah at 10/22/2010 02:30:00 PTG 4 comments Links to this post
Mmm ok.. Malam tadik aku kelaka ngan lakiku pasal anak2 yang makin membesar.. kakya tiba2 lakiku madah..
LAKIKU : Ma papa ada sigek permintaan..
AKU : Apa?
LAKIKU : Boleh x mama kurangkan berat badan?
                  Bukan apa kesian papa nanga
                 mama & anak-anak kita.
AKU : Kenak papa kesian??
LAKIKU : Bukan bunyi minta.. Dalam keadaan
                   mama macam tok.. terlalu senang
                   penyakit mok datang.

** Aku diam jak.. malas mok bejawab..sebab apa di padah lakiku ya ada bena nya..**

LAKIKU : Lagipun anak-anak kita
                   makin membesar ma..

** Dan aku makin faham maksud lakiku**

AKU : Jadi apa mama perlu polah?
LAKIKU : Mama usahalah DIET dan berSENAM..
AKU : Macam ni mok DIET.. kelak salah
           cara mama.. makin gemuk klak..
              (hihihihi alasan..hahahahah)
LAKIKU : Aieee.. apalah guna laptop
                 ngan brodband di rumah tok??

** Aku risin2 jak.. paham aku maksud lakiku.. hihihi**

LAKIKU : Kinek tok semua dihujung jari..
                   kita jak g.. mok ikot atau x.
AKU : Aoklah.. esok mama cari di internet

 Jadi yalah kisah permintaan lakiku malam tadi.. Aku paham apa tujuan nya minta aku molah semua ya.. dan aku pun blum g cari kat internet..

MULAI HARI TOK AKU MESTI MENGAMALKAN DIET SIHAT


Penah juaklah aku coba DIET & macam PRODUCT tapi x berjaya.. KENAK? Semuanya salah aku sebab aku x berDISPLIN...

OK berat aku kinek tok 92KG.. hihihi berat ndak?? Ok start hari tok aku mok coba kurangkan berat badan aku sampey 60KG sama kedak aku blim kawen dolok.. mun slim gilak pun aku x maok.. Aku mok sedang2 jak..

Jadi WISH ME LUCK...

"klak kmk update g apa2 cerita pasal aktiviti DIET kamek tok.. mudahan berjaya... Tapi sebelum ya mok search kat internet lok apa2 info pasal DIET & SENAMAN..

Sapa yang ada info, pengalaman & mana- mana website pasal diet.. minta kongsi2lah..

21 Oktober 2010

Mood "berblog" datang lagi.

Posted by Fatihah at 10/21/2010 02:40:00 PTG 3 comments Links to this post
Last aku aktif "berblog" 9 mei 2010..





Mmm agak lama ke"MALAS"an melanda diriku... Aku pun tak tahu kenapa.? kenapa? kenapa?



Teringat masa mula2 nak ber"blog" dulu.. Punya lah rajin... siap suruh Suamiku beli laptop satu untuk aku
hanya untuk ber"blog" dah Ber"facebook".. Asal ada peluang.. mesti terus buka blog buka Facebook.. Tapi ke"RAJIN"an aku itu cuma sementara.. Suamiku pernah berkata padaku.. "KLAK X BENA MOK BER"BLOG".. Mmmm "BENA JUAKLAH APA D PADAH LAKIKU"  Oppss.. itulah bahasa kami." SARAWAK TANAH AIRKU "



Aku hilang minat dengan blog.. Begitu juga dgn Facebook aku cuma menjadi "silent reader".. Segala games di Facebook aku tinggalkan.. sesiapa yang add aku d Facebook 2-3 hari baru aku accept.. kadang2 1-2 minggu baru aku accept... Sampaikan org komen pun aku tak balas.. hihihihi.. SORRY..




Sekarang ni aku nak mula aktif semula.. Aku rindu nak bercerita.. lagipun
laptop ada 1 di rumah.. walaupun ada laptop aku lebih suka memeningkan kepala ku susun puzzle.. Tapi sekarang aku ingin ber"blog" semula.. Untuk kongsi macam2 cerita.. & mungkin sesetengah post saya akan menulis dalam bahasa SARAWAK..hihihihi
 

Cahaya Hidupku Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez