22 Oktober 2010

Permintaan Suamiku

Posted by Fatihah at 10/22/2010 02:30:00 PTG
Mmm ok.. Malam tadik aku kelaka ngan lakiku pasal anak2 yang makin membesar.. kakya tiba2 lakiku madah..
LAKIKU : Ma papa ada sigek permintaan..
AKU : Apa?
LAKIKU : Boleh x mama kurangkan berat badan?
                  Bukan apa kesian papa nanga
                 mama & anak-anak kita.
AKU : Kenak papa kesian??
LAKIKU : Bukan bunyi minta.. Dalam keadaan
                   mama macam tok.. terlalu senang
                   penyakit mok datang.

** Aku diam jak.. malas mok bejawab..sebab apa di padah lakiku ya ada bena nya..**

LAKIKU : Lagipun anak-anak kita
                   makin membesar ma..

** Dan aku makin faham maksud lakiku**

AKU : Jadi apa mama perlu polah?
LAKIKU : Mama usahalah DIET dan berSENAM..
AKU : Macam ni mok DIET.. kelak salah
           cara mama.. makin gemuk klak..
              (hihihihi alasan..hahahahah)
LAKIKU : Aieee.. apalah guna laptop
                 ngan brodband di rumah tok??

** Aku risin2 jak.. paham aku maksud lakiku.. hihihi**

LAKIKU : Kinek tok semua dihujung jari..
                   kita jak g.. mok ikot atau x.
AKU : Aoklah.. esok mama cari di internet

 Jadi yalah kisah permintaan lakiku malam tadi.. Aku paham apa tujuan nya minta aku molah semua ya.. dan aku pun blum g cari kat internet..

MULAI HARI TOK AKU MESTI MENGAMALKAN DIET SIHAT


Penah juaklah aku coba DIET & macam PRODUCT tapi x berjaya.. KENAK? Semuanya salah aku sebab aku x berDISPLIN...

OK berat aku kinek tok 92KG.. hihihi berat ndak?? Ok start hari tok aku mok coba kurangkan berat badan aku sampey 60KG sama kedak aku blim kawen dolok.. mun slim gilak pun aku x maok.. Aku mok sedang2 jak..

Jadi WISH ME LUCK...

"klak kmk update g apa2 cerita pasal aktiviti DIET kamek tok.. mudahan berjaya... Tapi sebelum ya mok search kat internet lok apa2 info pasal DIET & SENAMAN..

Sapa yang ada info, pengalaman & mana- mana website pasal diet.. minta kongsi2lah..

4 comments:

Mbok Ema on 22 Oktober, 2010 16:09 berkata...

GUD LUCK! kmk menyokong kitak!!! kmk pun desperate juak mok kuruS!!!

Fatihah on 22 Oktober, 2010 16:30 berkata...

TQ.. mudahan kmk berjaya mendisplinkan diri..amin ..

ummufatihah on 22 Oktober, 2010 21:17 berkata...

Salam Fatihah:

Mun ada masa, cuba brisk walking di sekitar rumah mun sik sempat pegi jauh... Mun dak beli vcd aerobik... mun dah biasa, polah dgn dumbell.. lagik cepat ..

hehe.. kamek cadang jak... tapi lom pernah gik molah.... Nasib bait berat badan kamek waktu pregnant mauk nak turun balit mbak makan nasik ngan leyak jak waktu pantang.. :)
Good luck...

Fatihah on 25 Oktober, 2010 09:50 berkata...

Hihihihi... TQ kerana sudi berkongsi tips ngan kamek.. insyaAllah akan kmk amalkan..

Best ktk berat badan x pandey nait pas beranak.. kmk tok pas beranak alu x dpt kontrol berat badan g..

 

Cahaya Hidupku Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez