24 November 2010

"Papa dah Boroi!"

Posted by Fatihah at 11/24/2010 12:36:00 PTG
"Ma.. Susah na hati papa... Dah boroi tok... dah x muat dah seluar kerja papa ma.. macam ni tok"


Hahahaha... Tok bukan kali pertama Mr.MY mengeluh yang nya dah BOROI.. tapi banyak kali... Tapi aku sekali pun x pernah kisah walau macam ni pun keadaan Mr.MY... Aku terima seadanya... Aku tok kan isteri yang baik... Hahahhaha....

Mula2 kawen dolok.. Mr.MY tok kategori orang yang sangatlah kurus... mun nanga gambar masa bergerek dolok.. nang lain gilak dari keadaan badan nya kinek tok... yup... kinek tok Mr.MY lebih berisik dan Handsome... (tanga mata aku lah hahahah).. Saya sangat sukaaaaaa...

Aku rasa ya perkara normal bagi lelaki yang dah mendirikan rumahtangga.. sebab mun dah berkahwin.. segala makan minum teratur dan lebih2 g mun dapat isteri yang pandai masak...
Selain ya.. mugkin aktiviti luar akan berkurangan sebab sebagai suami mungkin lebih fokus dengan isteri & anak2...

Tapi nang dari bujang dolok Mr.MY tok nang kurang aktiviti luar .. Even my Mother in Low pun madah.. Mr.MY tok kedak anak dara .. sebab x keluar rumah...  Mr.MY tok minat gilak ngan computer... Bak kata MIL aku.. MAKAN,TIDO,COMPUTER.. yalah kerja nya dolok.. Tapi Syukur Alhamdulillah.. minat nya ya dapat mendatangkan rezeki tambahan kepada keluarga kami... Tapi aku heran nya belajar dolok.. x juak ngambi bidang IT tapi Kejuteraan Awam.



Mr.MY tok nang WORKAHOLIC.. Pagi sampey petang nya berkerja seperti biasa.. pas waktu berkerja.. nya akan molah kerja online... kadang2 sampey subuh baru nya tido.. Walaupun Mr.My tok kuat berkerja... nya akan pastikan yang nya ada masa bersama anak2 dan aku isteri nya... walaupun sekejap... it's ok...aku sebagai isteri kena bersabar...walaupun kadang2 sampey tido pun Mr.MY kelaka waktu tido sebab teringat2 apa yang d polah nya..



P/S: Untuk isteri ada info menarik pasal penyebab boroi di IBUHAMIL

4 comments:

ummufatihah on 24 November, 2010 14:14 berkata...

Salam Fatihah...

Camni2, tetap encem di mata kita kan... :) Janji nya sayang kita dan anak2... kan.. kan.. kan... :).

Beauty ya kan lie on the eye of the beholder... :)

Fatihah on 24 November, 2010 14:39 berkata...

Salam ummu..

Aok.. yalah yang penting nya sayang anak & bini...

Yalah.. mata kita yang melihat kecantikkan ya

Mbok Ema on 26 November, 2010 15:08 berkata...

hehehehe. menar kata kitak ya..

Fatihah on 28 November, 2010 09:44 berkata...

Yalah... :)

 

Cahaya Hidupku Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez