12 November 2010

Mr.MY sangat sibuk...

Posted by Fatihah at 11/12/2010 02:45:00 PTG
Minggu tok Mr.MY ku sangat busy.. Sampey aku tok pun x di layan nya..

Hari Selasa

Asal aku call mesti nya x jawab… Ada sampey 5-6 kali aku missed call baru nya call balit..

Ya pun klaka x sampey seminit..  “ Ma papa busy tok..klak papa call mama balit” aku x sempat enjawab telepon dah d tutup nya..

Petang… biasanya pukul 6-6.30ptg mesti Mr.MYku dah sampey rumah.. biasalah KK selalu jem teruk… Aku nanga jam dah pukul 6.40ptg jadi aku pun call nanya kenak Mr.MY blum sampey rumah.. Aku pun call “ Sayang..kat…”  x sempat aku nanya alu Mr.MY  jawab.. “ papa g d opis tok.. busy ma.. klak kit papa balit”.. Last2 dekat kul 8malam nya balit… 

Sampey Mr.MY d rumah.. aku pun sound Mr.MY (sound secara lembut k..x da terkiak kaong) .. “ Lain kali mun balit akhir infom lah.. janganlah nyuruh org susah hati d rumah tok nunggu”.. Mr.MYku tok serperti biasa nya akan tersenyum jak n jawab “ aok syg.. maafkan papa.. syg dah masak ka? Papa lapar tok?” aku “ dah masak” Mr.MY “jom makan.. hari tok langsung x da makan & minum .. terlalu bz yg..”… Mmmm Mr.MY aku tok nang macam ya mun dah molah sigek kerja mesti nya mok focus & lupa ngan makan minum.. Aku di rumah tok pun di lupak nya kejap..hihihi

Rabu

Awal dah Mr.MYku bangun & leka nyambung kerja… Aku pun angkat polah b1st kei Mr.MY ku sarapan..

Sebelum Mr.MY turun kerja…  awal2nya mesan “ Yang.. syg sibuk hari tok.. mun syg x angkat Hp syg jangan manas.. busy yang “ Aku pun faham… jadi hari tok aku x maok ngaco nya.. Aku langsung x call nya.. aku Cuma sms jak.. “ syg pa polah? Dah makan?” ya lah soalan yang aku selalu tanya ngan Mr.MY.. tapi kali tok Mr.MY terus call “ blum makan g ma… busy” ok aku paham…

Petang.. Dalam kul 5 lalu.. Mr.MY call.. “ ma.. papa balit akhir kit.. g ada kerja blum siap” aku pun ok jak.. yang penting nya infom aku.. x aku susah hati…
Kakya pukul 6.30 macam ya Mr.MY call.. “ yang kemas ktk.. kita g makan kat luar”  aku pun berkemas sementara nunggu Mr.MY datang ngambi g makan d luar…

Khamis..

Hari tok Mr.MY bangun akhir kit.. sebab nya molah kerja di rumah sampey kul 2-3pagi.. jadi Mr.MY akhir turun kerja hari tok..

Tapi hari tok Mr.MY x terlampau sibuk macam hari selasa & rabu..  Aku call nya jawab.. & baru tengah hari tok Mr.MY ada keluar makan dgn kawan opis nya.. 2 hari lepas nya langsung x da kuar makan…

Hari tok pun MR.MY balit akhir.. tapi aku x kesah.. sebab Mr.MY awal2 dah madah…

JUMAAT ( Hari ini)

Mr.MY turun kerja awal.. seperti biasa… Tapi pagi tadi adalah perkara yang molah mood aku x bagus.. Jadi aku x layan gilak Mr.MY yang mok turun kerja…

Seperti biasa.. mesti Mr.MY perasaan mun aku x ada mood.. Dan seperti biasa juak Mr.MY akan minta maaf walapun kadang2 bukan Mr.MY penyebab aku x da mood…

Masa aku nulis entry tok.. ada lah 2-3 kali Mr.MY dah call aku.. Aku tauk nya mok memastikan yang aku ok… walaupun nya SIBUK...hihihihi.. Aku dah ok.. LOVE YOU..
i love you myspace icons
MR. MY



** YG,SYG,MAMA,PAPA.. Ya nang cara kmk 2 membahasakan diri masing2.. kira ikut moodlah**

P/s: Yah.. dah macam diary dah entry aku kali tok… hihihi

2 comments:

ummufatihah on 12 November, 2010 15:10 berkata...

Salam Fatihah..

Nang romantika di Ambon benar,.... Kamek sekali sekala ada juak nunggah hubby sayang... senget bibirnya senyum.. lucu kali sebab sik biasa....

Semoga bunga ya akan bertambah2 mekarnya ya...:)

Fatihah on 12 November, 2010 15:30 berkata...

Wslm ummu..

Amin

Kmk 2 cuma nunggah mama,papa,sayang,yg jak.. mun dah hubby,honey,daling ya nang x da.. Ada leput nyawa tetak... hahahaha...

Dear penah juak tapi ya time bmsg jak.. keruk rasa lidah mok nunggah mcm ya.. hahahah

 

Cahaya Hidupku Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez