13 Disember 2010

Hantu Kak Limah Balik Rumah VS Social Network ( Review )

Posted by Fatihah at 12/13/2010 11:20:00 PG
Ok... Aku & Mr.MY mengisi masa hujung minggu kami dengan menonton wayang..


Hari Sabtu.. Kami pergi tengok cerita HANTU KAK LIMAH BALIK RUMAH di Center Point.. Hmmm cerita tu ok lah.. kalau dari 5 bintang aku bagi 3 bintang jer.. Kenapa? Aku tak puas hati dengan adengan "LARI" yang sama setiap kali melihat KAK LIMAH.. & Watak Usop plak.. Asal lari mesti angkat kerusi rodaa.. Aku ingatkan dia dah dapat berjalan.. rupa2nya still duduk d kerusi roda & penduduk kpg pisang plak langsung tak terperanjat atau merasa hairan kalau Usop dapat berdiri sendiri & belari.. Hmm babak itu jer yang aku kurang berkenan.. Yang lain ok & lawak.. Jadi taklah rasa rugi beli tiket cerita ni...Dalam cerita ni ada 2 hantu tau.. tapi bukan Kak Limah.. nak tahu siap?Tengok lah sendiri.. 

Mungkin aku pernah melihat hasil karya MAMAT KHALID dalam ceritaZOMBI KAMPUNG PISANG lebih bagus dari ini.. sebab itu aku agak kurang berpuas hati dengan cerita HANTU KAK LIMAH BALIK KAMPUNG ni..


Masa book tiket HANTU KAK LIMAH BALIK KAMPUNG ni.. terpaksa menunggu untuk tayangan yang seterus nya kerana.. FULL BOOKING..

 Ok.. Hari Ahad palak.. Aku & Mr.MY tengok cerita SOCIAL NETWORK.. Ya kami agak terlambat menonton cerita ini kerana rasa2 nya 1/2 minggusudah di tayangkan.. Tapi keseluruhan cerita ni memang best.. cuma aku tak suka dengan watak SEAN PARKER - NAPSTER CO- FOUNDER di situ.. Dan watak MARK ZUCKERBERG - FACEBOOK FOUNDER plak kadang2 membuatkan aku rasa sakit hati kerana selalu membuat keputusan tanpa pengetahuan bestfriend nya EDUARDO SAVERIN - FACEBOOK CFO... Keseluruhah cerita ini memang best... rasa rugi plak tengok lambat..


P/S: Ini Review dari pandangan aku.. Lain org lain review nya.. : ) 

4 comments:

MysDear on 13 Disember, 2010 13:50 berkata...

Assalamualaikum....

Fatihah, macam best jer cerita kedua-duanya.ingin sa nak nanggar.

Fatihah on 13 Disember, 2010 15:39 berkata...

MysDear.. wslm. sila lah tengok...

Puan As on 14 Disember, 2010 09:22 berkata...

Assalam, saja2 singgah sini tgk blog org sabah ni. ehehehe... blm sempat lg tgk ni movie oh, deiii.

Fatihah on 14 Disember, 2010 11:10 berkata...

Wslm Puan As... Hihihi.. sebenarnya saya buka org sabah.. tinggal jer di sabah.. saya org sarawak..

 

Cahaya Hidupku Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez