25 Februari 2011

Aku tak pandai memasak?

Posted by Fatihah at 2/25/2011 04:33:00 PTG
Dulu masa mula2 berkahwin Fatihah ni kategori orang yang tak pandai memasak.. Tapi nak cakap langsung tak pandai memasak tu tak juga.. Masak yang asas2 ja tahu...


Mula2 kawen Fatihah tinggal rumah mertua.. Percaya atau Tidak.. Fatihah jarang memasak.. yang rajin memasak mak mertua Fatihah.. Tapi Fatihah sangat bersyukur kerana mak mertua Fatihah sangat baik & memahami.. ( Mudah2an sampai bila2, Amin )



Selepas setahun lebih tinggal bersama keluarga mertua.. Alhamdulillah rezeki murah.. Mr.MY dapat offer kerja tetap di KL.. itulah permulaan kami anak beranak ( waktu tu baru ada Amyra ) tinggal bersendiri & berjauhan dari ibubapa & itulah permulaan Fatihah merasa susah senang menguruskan segala hal rumahtangga...



Alhamdulillah sekarang Fatihah dah pandai memasak.. Mr.MY pun makin boroi.. ( baca komplen Mr.MY disini  "PAPA DAH BOROI" )Dan anak2 pun makin membesar ..Apa saja Mr.MY & anak2 nak makan InsyaAllah Fatihah pasti akan usaha memasak.. ( search kat internet jer, macam2 ada ).. Lebih2 lagi sekarang kami tinggal di KK.. makanan laut yang sangat murah & sayur2an yang masih segar membuatkn Fatihah makin suka nak memasak melihat sayur yang segar & makanan yang fresh.

Sekarang Fatihah dalam proses blajar membuat Kek.. Alhamdulillah menjadi & tadi ada seorang makcik nak tempah kek birthday untuk anak nya nanti.. InsyaAllah Fatihah akan usahakan...



P/S : Mari cari duit lebih diSINI!

** Gambar Kredit Google**

5 comments:

ummufatihah on 25 Februari, 2011 16:55 berkata...

Salam Fatihah..

Saya sokong usaha anda... :)

Suka kamek nengar Fatihah. Semadi kamek tuk tangan nggak duak igek... Rasa semua mok polah...Tapi pandei nisik lah.... Setakat nak molah mun ikot buku boleh lah.. :)

Mus on 25 Februari, 2011 17:34 berkata...

Macam ada orang bercerita mengenai kamek boroi ko...

kakyong on 25 Februari, 2011 17:48 berkata...

tahniah.. siap dpt tempahan buat kek lagi tu.. rezeki..

singgah & klik Hb

tehr on 27 Februari, 2011 16:45 berkata...

tahniah2
kalau ringan tangan, memang tak ambil masa untuk pandai

Fatihah on 28 Februari, 2011 10:46 berkata...

UmmuFatihah - Kamek pun molah kek g nanga buku Atau cari di internet jak.. mun x alu x jadi Kek kmk.

Mus - Yang, suka2 jak..

Kak Yong - Tq, Alhmdulillah rezeki murah.. walaupun baru blajar..

Tehr - Tq,Ya betul2 sokong sangat2.. mesti ringan tangan baru cepat pandai.

 

Cahaya Hidupku Copyright © 2010 Designed by Ipietoon Blogger Template Sponsored by Emocutez